Популярен съдия анализира ситуацията с дузпата за Франция

Бившият водещ английски рефер Марк Клатенбърг подкрепя позицията на хърватските фенове, че не е имало основание за отсъждането на наказателен удар в ситуацията с ръката на Иван Перишич. През първото полувреме от изминалия финал на Мондиала срещу Франция съдията прецени, че фланговият футболист на “ватрените” е действал против правилата и отсъди дузпа, от която “петлите” поведоха с 2:1.

“Ръката на Перишич беше в естествено положение. Нямаше и никакво движение по посока на топката и съответно не трябваше да има наказателен удар”, коментира Клатенбърг пред ITV.

Англичанинът говори и за спорното положение, от което падна първият гол за бъдещите шампиони. “Отсъждането на нарушение срещу Антоан Гризман беше нелепо. Футболистът се хвърли на терена, Марсело Брозович не го докосна. Хърватия загуби двубоя заради несъществуващи нарушение и дузпа”, добави Клатенбърг.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички