Скандал в тима на Кобрата! Треньор хвърли бутилка към директор, уцели жената на Зауерланд

Скандал в тима на Кобрата! Треньор хвърли бутилка към директор, уцели жената на Зауерланд

Скандал се разрази в германския отбор на Кубрат Пулев – "Зауерланд". Това се случи в Офенбах, където Тайрон Цойге загуби световната си титла в суперсредната категория в мач срещу англичанина Роки Фийлдинг. След загубата треньорът на 26-годишния Цойге – Юрген Бремер направо побесня.

39-годишният специалист хвърли бутилка към спортния директор на "Заурланд" Фредерик Нес. Бремер се оказа точен и удари Нес по рамото, но след това бутилката отскочи, удари се в намиращата се до него Йохи Зауерланд. В резултат на това съпругата на собственика на тима Вилфрид Зауерланд се оказа намокрена.

Причината за атаката е неразбирателство между Бремер и Нес относно подготовката и организацията на мача. В интервю пред медиите треньорът се оплака от бизнес практиките на Зауерланд.

„Знаем на кого дължим тази загуба. Тайрон беше принуден да се бие в този мач. Той не е виновен за поражението. За това са виновни Нес и шефовете му, които просто искат да печелят все повече пари“, обяви Юрген Бремер.

„Съпругата ми е добре, въпреки че беше ударена от бутилката след рикошета в рамото на Фреди Нес. Мокра е! Това е нещо, което за първи път виждам в бокса, а съм в бизнеса от 40 години. За това време никога не съм бил нападан от противниковия лагер, а сега атаката е от моя отбор. Вербалните нападки винаги са част от бизнеса и това е нормално, но физическо нападение извън ринга никога не се е случвало“, коментира 78-годишният Вили Зауерланд пред „Билд“.

„Ще се консултираме как да процедираме след това. Допълнително ще решим дали да повдигнем оплакване за нападение. Не съм очаквал подобно поведение от Юрген Бремер. Той със сигурност повече няма да работи за нас. Тайрон трябва сам да реши как ще продължи. Той е добро момче, което трябва да започне да взима решения. Нямам обяснение за загубата му. Отстрани изглеждаше, че изпуска нервите си на ринга и губи концентрацията си. Оказа се под напрежение и се поддаде. Мисля, че беше пренавит“, допълни бащата на Кале и Нисе Зауерланд.

Още от Бойни спортове

Виж всички