Русия предаде щафетата на Катар

Русия предаде щафетата на Катар
Домакинът на Мондиал 2018 Русия предаде символично щафетата на Катар, където ще се проведе следващото световно първенство по футбол след четири години. На церемонията в Кремъл присъстваха президентът на Русия Владимир Путин, емирът на Катар Тамим бен Хамад Ал Тани и президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Президентът Путин връчи официалната топка, с която ще се играе финалът днес между Франция и Хърватия, на емира на Катар като символичен старт на обратното броене до Мондиал 2022.

Путин заяви, че е горд от организацията на световното първенство и е готов да сподели опита на Русия с Катар. "Световното първенство приключва днес. Горди сме от това, което успяхме да направим за любителите на този прекрасен спорт", заяви Путин.

От своя страна емирът на Катар призна, че ще бъде трудно да бъде повторен успехът на Русия на футболния терен, тъй като Катар е малка страна без традиции във футбола. "Надяваме се нашият отбор като домакин да повтори успеха на Русия, но ще бъде трудно. Русия организира прекрасен шампиона и Катар ще се постарае да задържи това високо ниво", каза шейхът.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички