Манджукич имал тройка по физическо, учил за фаянсаджия

Нападателят на Ювентус и Хърватия Марио Манджукич имал тройка по физическо в средното училище в Славонски брод, разкрива една от учителките му пред "Ютарни лист". Причината била твърдоглавието на учителя, който имал някакъв предразсъдък спрямо още тогава много атлетичният ученик.
ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!
"Всички в учителската стая се чудехме как не вижда какъв талант има под носа си. Но и Марио показа тогава своята твърдоглавост и упоритост и не се помири с учителя. Той не беше конфликтно дете, но си имаше своите недостатъци. Футболът му беше основен интерес, а с останалите предмети се справяше на добро ниво, защото осъзнаваше, че е задължително да завърши училище. Помня, че веднъж ме ядоса страшно и му казах "Виж какво, не всеки ден се ражда Ивица Олич". Сега мотивирам децата с него, че щом Марио Манджукич е излязъл от нашето училище, то всичко е възможно", споделя още учителката Раич Стоянович.

На въпроса какво би правил сега Марио, ако не беше футболист, тя намира бърз отговор.
"Сигурно щеше да лепи плочки. Това му е специалността - фаянсаджия и каменар. Наскоро срещнах един негов близък съученик и му казаха "Звонимире, какво стана - ти изкарваш хляба си с ръцете, а Марио - с краката", добавя учителката, която разкрива и друг неподозиран факт на нападателя. Оказва се, че Манджукич спонсорира приют за изоставени домашни любимци в града, но не желае да се шуми.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички