Теди Салпаров влезе в новия обществен съвет за развитие на спорта

Теди Салпаров влезе в новия обществен съвет за развитие на спорта

Волейболният ни национал Теодор Салпаров, който същевременно е и спортен директор на мъжкия отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас), стана част от първият обществен съвет за физическото възпитание и спорта. Той бе учреден с указ на президента Румен Радев и ще бъде оглавяван от съветника на Радев по спортните въпроси Георги Александров.

В новосъздадения съвет влизат много известни имена от сферата на спорта, като членове са още бившата световна рекордьорка в скока на височина Йорданка Благоева, акробатът Енчо Керязов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, ръководителят на катедра "Мениджмънт на спорта" в НСА проф. Бисер Цолов, бившият заместник-шеф на Българския съюз за физкултура и спорт (БСФС) Христо Меранзов, заместник-деканът на треньорския факултет в НСА Симеон Йорданов, носителката на три медала от зимни олимпийски игри Евгения Раданова и други.

Радев определи лицата в новия съвет като "хора с опит, градили архитектурата на българския спорт". Той също така им благодари, че са готови да работя в името на спорта. По думите на Радев основните цели на съвета ще са насърчаването на масовия спорт, повишаване на физическата активност сред младите и особено в училищата, както и подобряването на общия здравен статус на населението.

Радев заяви, че може да изтъкне много причини за инициирането на съвета, но една от тях е особено важна. "В съвременния свят спортът е неотменим фактор на общественото развитие. Знаем, че в момента в масовото обществено съзнание спортът се свързва преди всичко и основно с физическото развитие, особено сред младите хора, които в ерата на компютрите, електромобилите и дроновете смятат, че дори и това не е необходимо".

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички