Еди Хърн категоричен, че Кобрата - Уайт ще се състои

Еди Хърн категоричен, че Кобрата - Уайт ще се състои

Мениджърът на Дилиън Уайт - Еди Хърн, който държи правата и на шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа, изрази увереност, че неговият боксьор ще се изправи срещу Кубрат Пулев в рамките на два месеца и половина. Той говори пред британските медии за изминалия търг, спечелен от агенцията на Ивайло Гоцев “Епик” срещу 1,5 милиона долара.

Според Хърн предложените пари са повече от евентуалните приходи, които ще генерира сблъсъкът между Кобрата и Костотрошача, което поставя мача в затруднено положение. Въпреки това агентът е уверен, че среща за званието претендент №1 на IBF ще има.

“Когато боксираш в елиминационен мач и си №2, какъвто е Пулев, следващият под теб получава 25 процента, такива са правилата. Но истината е, че търгът може да се манипулира. Казахме на Кубрат, че ще получи 700 хиляди долара гарантирано, ако спечелим търга, и ще проведем мача в България, но при наши условия. Пулев се съгласи. Но изведнъж се появиха “Епик”, които наддадоха с оферта от 1,5 милиона долара, от които Дилиън ще получи 375 хиляди. Нашето желание бе да гарантираме тези пари на Уайт, а Пулев да си получи неговите 700 хиляди, което прави разход в размер на малко над милион долара. Ако се бяхме разбрали, нямаше да има търг. Но те отказаха. За съжаление сега трябва да видим дали парите ги има. Говорим да направим този мач заедно и да си сътрудничим. Уайт можеше да се откаже, но няма да го направи”, заяви Хърн.

По думите на британеца до края на седмицата трябва да стане окончателно ясно къде и кога ще се проведе мачът на Кобрата с Костотрошача. Почти сигурно той ще е в София, но датата 18 август, за която Пулев спомена, изглежда нереалистична. Очакванията са сблъсъкът да се предава пряко по Скай на Острова и да се излъчва в САЩ.

Още от Бойни спортове

Виж всички