Еди Хърн: Уайт веднага ще скочи в битка с Ортис, ако мачът е претендентски

Еди Хърн: Уайт веднага ще скочи в битка с Ортис, ако мачът е претендентски

Въпреки че води преговори с Кубрат Пулев, промоутърът Еди Хърн не изключва идеята за елиминационен бой във версия WBC между неговия боксьор Дилиън Уайт и Луис Ортис. Наскоро стана ясно, че компанията Epic Sports and Entertainment на българина Ивайло Гоцев е спечелила търга за претендентски мач за IBF между Кобрата и британеца, победителят от който да спори с Антъни Джошуа за световната титла. Печелившата оферта беше 1 500 111, като Уайт получава само 25%, докато за Пулев са останалите 75%.

От boxingscene.com пишат, че щабът на Дилиън Уайт би предпочел той да се бие с Ортис, но само ако и този мач е претендентски, а победителят получи правото да се изправи срещу световния шампион в нея Дионтей Уайлдър. Засега обаче той е “вторичен, което означава, че победителят от него ще срещне настоящия задължителен претендент Доминик Бризийл.

Луис Ортис претърпя първото поражение в кариерата си през март, когато бе спрян в десетия рунд от световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър.

"Ако ни се гарантира, че мач между двамата ще доведе до задължителна защита на Дионтей Уайлдър срещу победителя, веднага скачаме на битка с кубинеца”, заяви Хърн пред “Скай Спортс”.

“Той не се страхува от абсолютно никого и е готов да се изправи срещу всеки. Ортис е много по-труден съперник от Пулев, но голямата битка е тази, която според мен наистина ще привлече вниманието на хората”, добави мениджърът на Дилиън Уайт.

Още от Бойни спортове

Виж всички