Живко Миланов: Добрият колектив е козът на България

Живко Миланов: Добрият колектив е козът на България

Бившият национал на България Живко Миланов вярва, че "лъвовете" могат да победят Кипър, но трябва да бъдат концентрирани на 100%. 34-годишният бранител вече няколко години е част от кипърския шампион АПОЕЛ Никозия, с които спечели 3 шампионски титли.

"Футболистите от националния ни отбор не бива да подценяват мача си с Кипър, ако искат да спечелят отново. Не чета какво се коментира в местната преса. В отбора ми се майтапим със съотборниците ми, които са национали на Кипър, което е нормално. Те имат минимални шансове и се надяват да ни победят, докато аз смятам, че България ще победи отново тима на Кипър. Дано нашите национали да са взели по сериозно този мач. Силите в групата са изравнени и да няма подценяване, тъй като кипърците играят коренно различно у дома. За мен, България е фаворит и очаквам нова победа. Ще има доста българи, които живеят в Кипър и ще са на стадиона. Кипърците имат проблеми с едни специални карти, които отказват феновете да си купуват билети. Дано има голяма подкрепа за нашите, която да им помогне.

Националният ни отбор показва израстване през последната година. Забелязва се, че играят сериозно, демонстрират добър колектив, което е много важно. Всички знаем, че нямаме изявени големи звезди, които да дърпат тима напред. Именно в тези моменти, на преден план излиза колективът, който е в основата на добрите резултати. Тимът ни трябва да подходи сериозно, тъй като ги чака тежък мач, но имат реален шанс да спечелят групата и да се борят за класиране чрез бараж. Пожелавам им успех. Ще бъда на трибуните, за да ги подкрепя", сподели Миланов пред Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички