Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Нидерландия - Украйна

Нелепа контузия сутринта за малко не спряла Кормие за битката с Люис

Нелепа контузия сутринта за малко не спряла Кормие за битката с Люис

Шампионът на UFC в тежка и лека-тежка категория Даниел Кормие (22-1 ММА, 1 отменен резултат, 11-1 UFC) призна, че едва не се отказал да излезе в основното събитие на галавечерта на UFC 230 в “Медисън Скуер Гардън” в Ню Йорк срещу Дерик Люис. Както е известно, 39-годишната жива легенда на смесените бойни изкуства събмитна претендента със задушаване от гръб във втория рунд.

Кормие обаче по нелеп начин получил изключително неприятна контузия и бил на ръба да се откаже от дългоочакваната си първа защита на пояса при най-тежките.

“Нараних гърба си тази сутрин и беше наистина зле. Понякога като вървя към октагона, чувам хора да се питат кога ще остарея. Може да се случи всеки момент и от днес за утре, като едва не се случи тази сутрин. Тази сутрин кихнах и получих дискова херния. Сериозно говоря. Кихнах и поради това се получи дискова херния. Опитах да направя традиционното си сутрешно бягане, но нямаше никакъв шанс да се получи.

Около 12 часа наобед стоях превит на една страна и мениджърът ми Боб Кук каза, че трябва да взимаме вече решение дали ще излезем в октагона или не. Беше на кантар. Бях доста уплашен, че може да не се бия, защото не знаех как ще се обяснявам после - кихнал съм и съм си прецакал гърба”, обясни Кормие.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти