Мексиканецът, който метна всички, че играе за Ювентус

Мексиканецът, който метна всички, че играе за Ювентус

Спомняте ли си Грег Акселрод? Френският анонимник, някакси успял да излъже ЦСКА преди почти десетилетие, убеждавайки “червените”, че е професионален футболист, в следствие на което дори прекара няколко дни с “армейците” по време на подготовката им в Австрия. Ако сега той прочете историята на Дионисио Фарид Родригес, вероятно би го потупал по рамото, поздравявайки го за заблудата, която вмени в глобалното пространсто - че играе за юношеския отбор на Ювентус.

Мексиканското менте събра над 16 хиляди последователи в закрития си вече профил в Instagram, пресъздавайки всекидневния живот на уж играч на “бианконерите”. Родригес редовно качвал снимки с екипировка на Юве и дори разговарял със заблудени фенове относно “преживяванията си” в Торино.

Всичко започнало от този момент, в който Дионисио манипулирал истинска снимка на отбор от Академията на Ювентус, слагайки своята глава на мястото на тази на Жоао Серао, който всъщност наистина играе за юношите на славния италиански клуб.

Реално Фарид Родригес не е същинска илюзия, защото всъщност има някакъв футболен опит, след като е бил част от Лобос БУАП и Пумас де ла УНАМ, подвизавайки се като централен защитник. Но каквото и да си говорим, това ниво е доста далеч от Ювентус.

След като бива разкрит, измамникът бързо ликвидира профилите си в социалните медии, но трябва да му се признае, че може да бъде провъзгласен за достоен наследник на Грег “Ментето” Акселрод. Но реално поуката е, че с достатъчно убедително поведение в мрежата, няколко снимки с даден екип и добри умения на Photoshop - няма невъзможни неща.

Още от Футбол свят

Виж всички