Солскяер: Очевидно е, че при Моуриньо играчите бяха малко ограничени

Солскяер: Очевидно е, че при Моуриньо играчите бяха малко ограничени
Оле Гунар Солскяер е получил помощ от друга легенда на Манчестър Юнайтед, за да вдъхне самочувствие и кураж на целия отбор преди разгромната победа срещу Кардиф Сити с 5:1 в мач от английската Висша лига. 45-годишният норвежец дебютира успешно, а според самия него голяма роля в това е изиграл и бившият нападател на отбора Уейн Рууни.

"Пристигнах в сряда вечерта, така че имах само два дни на разположение с футболистите. Уейн Рууни ми прати съобщение със съвет, така че и той има голяма роля в тази победа. Може би направо си е негова", каза с усмивка норвежкият мениджър. "Неговият съвет бе да ги накарам да играят футбол и да се наслаждават на минутите си на терена и в Манчестър Юнайтед", добави той.

Самият Рууни бе гост на BT Sport и каза в студиото: "Това е чудесен ден за клуба. Манчестър Юнайтед е голяма част от моя живот и не бе приятно да гледам случващото се. Когато Оле получи работата, реших да му пратя поздравително съобщение".

"Очевидно бе, че при Моуриньо футболистите изглеждаха малко ограничени. Те имат качества и срещу Кардиф ги показаха. Около отбора и мениджъра се случваха твърде много неща, което никога не е добре. Оле им даде свободата, от която имаха нужда", продължи Рууни.

Още от Футбол свят

Виж всички