Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Сърбия (U16)

Тимо Вернер намекна за трансфер в Байерн

Тимо Вернер намекна за трансфер в Байерн

Младият нападател на РБ Лайпциг Тимо Вернер, който е определян като един от най-обещаващите германски футболисти, намекна, че има интерес към трансфер в Байерн (Мюнхен). От известно време местните медии твърдят, че 22-годишният играч е сред главните трансферни цели на баварците. Настоящият му договор изтича през лятото на 2020 г.

“Не е нужно да бързам. Мога да мисля за бъдещето си на спокойствие и да реша през новата година. Ако играеш за РБ Лайпциг и искаш да останеш в Германия, можеш да преминеш само в един клуб. Разбира се, да остана в Лайпциг също е опция, но несъмнено има и други отбори, които също са варианти”, заяви Вернер след мача между двата тима, завършил 1:0 за Байерн.

Междувременно, наставникът на Лайпциг Ралф Рангник се надява нападателят да остане в отбора. “Мисля, че в миналото сме говорили достатъчно по този въпрос. Той има контракт до 2020 г. и има готово предложение за удължаването му, което чака неговия подпис. Той ще го обмисли по Коледа и зимната ваканция. Ако е добре съветван, след като познавам агента му от дълго време, то тогава ще разбере какво има тук, в Лайпциг. Не мисля, че ако беше в друг клуб, кариерата му щеше да се развие по този начин. Ето защо смятам, че ще остане при нас. Ще видите какво ще стане след три-четири години. Сега той е най-добре в нашите ръце”, коментира Рангник.

Вернер има 54 гола в 96 мача за тима, откакто се присъедини от Щутгарт през лятото на 2016 г.

Още от Футбол свят

Виж всички