Тръст "Синя България" скочи на Русев: Не може да се справи с управлението на клуба

Тръст "Синя България" скочи на Русев: Не може да се справи с управлението на клуба

Тръст "Синя България", един от миноритарните акционери в ПФК Левски АД, оценява като крайно незадоволителни спортните резултати на "синия" отбор през 2018 година. От организацията се обръщат към собственика Спас Русев с настояване за адекватна структурна реформа в управлението на клуба, като изразяват готовност да свикат извънредно Общо събрание, в случай че това не се осъществи.

Предлагаме цялото съобщение на Тръста без редакторска намеса:

"Тръст "Синя България" оценява като крайно незадоволителни спортните резултати на ПФК Левски АД през 2018 година. Смятаме, че те се дължат изцяло на избрания от мажоритарния собственик г-н Спас Русев начин на управление и невъзможността му да се справи със структурирането на клуба, балансирането на бюджета и овладяването на процесите от ежедневната работа, които в крайна сметка рефлектират върху резултатите на отбора. Заради това смятаме, че едноличното управление трябва да води и до еднолична отговорност за резултатите.

Като сериозни проблеми през 2018 г. можем да отчетем:

- закъсняла или липсваща административна и спортна реформа;
- невъзможността да се попълни ключов пост като спортен директор;
- слаба трансферна политика, чийто резултат е скъп отбор с минимални резултати;
- раздут щат на първия отбор, който пречи на нормалната тренировъчна дейност и натоварва бюджета на клуба;
- липса на качествени попълнения от юношеската школа на клуба.

Като конструктивен партньор на мажоритарния акционер, ние смятаме, че единственият път за Левски е да се осъществи анонсираната вече структурна реформа. Тя трябва да стартира с назначаване на изпълнителен директор със съответните правомощия, отговарящи на позицията. Вярваме, че при отклонение от тази посока, както и от постигнатото споразумение през лятото на 2018 г. между Тръст "Синя България" и г-н Спас Русев, единственият адекватен ход от наша страна като миноритарен акционер ще бъде свикване на извънредно общо събрание на клуба с дневен ред, който ще позволи на стотиците акционери в клуба да зададат ясна и категорична насока за управлението на ПФК Левски.


Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички