Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Шефът на Тръст "Синя България": Задълженията са около 16 млн. лева, не очакваме да потекат реки от пари

Шефът на Тръст "Синя България": Задълженията са около 16 млн. лева, не очакваме да потекат реки от пари

Председателят на Тръст "Синя България" Даниел Стрезов беше гост в предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт и комнтира най-актуалните теми около Левски. 

"Един от двата големи проблеми в клуба вече е решен, а именно собствеността. С Наско Сираков може да работим така, че клубът да се развие и да стане печелившо дружество, и да изкарва пари. Разбрахме се, че трябва да седнем и да работим. Подготовка за Общото събрание на клуба е точка №1 по работния план, а на него ще се избере и Надзорен съвет", започна Стрезов.

Емил Спасов: Крайно време е всички, които обичаме Левски, да сме собственици
Емил Спасов: Крайно време е всички, които обичаме Левски, да сме собственици

"Масата от левскарите, организирани и неорганизирани са зад Наско Сираков, важен е резултатът и един от двата големи проблема за Левски се реши именно със собствеността. Трябва да работим в посока, бюджетът на клуба да е свързан с постъпленията му, едва ли ще се изсипят реки от пари. Мажоритарния собственик не идва с несметни капитали. От началото на февруари до сега, да оставим чистите дарения, има рекордни количества продадени абонаментни карти, билети, както и артикули от фен магазина. Могат да се реализират приходи, хубав вариант е приходи от европейски турнири", добави той.

"Когато говорихме с него, той беше кандидат акционер, ще седнем на масата, ще говорим, имаме и ние идеи относно структурата на клуба, като един бизнес модел, ще го споделим с него, ако той го хареса ще сме щастливи. С ясно и прозрачно управление, с определен план, не мога да навлизам в детайли все още. Феновете като фенове нямат място в управлението на клуба, има си Надзорен съвет, както и Управителен съвет. Феновете може да бъдат в Надзорния съвет, има варианти, всичко е въпрос на дискусии", добави председателят на Тръст "Синя България".

Мишо Вълчев: Не се случва често главният акционер да няма милиони
Мишо Вълчев: Не се случва често главният акционер да няма милиони

"Решението къде да отидат акциите не са били под нашия контрол. Излязохме с позиция акциите да бъдат в клуба, а това стана седмица преди Наско Сираков да заяви интереса си към тях. Цялата левскарска общост е обединена. Не мога да бъда точен, но около 16 милиона лева са задълженията на клуба. Разплащанията към НАП са направени до май месец, около 80 % е събрана сумата и за юни. Разходите освен към НАП, има и ежедневни разходи, заплати, разходи за стадион. Не трябва да се забравя и чисто икономическата ситуация в страната, ако отборът покаже стабилни игри с хубави резултати, хората ще го възнаградят", коментира още той.

"Утре ще публикуваме финансовия отчет за месец май, а относно мотивацията сигурен съм, е че много по-мотивиращо е, да знаят че има хиляди хора зад тях, отколкото фиша за заплатата, която ще получат. Това би трябвало да е мотивация за играчите. Темата кредит може да бъде тема в развитие. За спонсорски договори може да има развитие след седмица-две. Още от началото на събитията в края на януари, ние показахме, че има сериозно обединение зад Левски, доказахме, че няма стена, която не може да разрушим в името на клуба".

"Перфектният щаб би бил съставен от доказани професионалисти в своята сфера. Футболът е бизнес, хора, които са се доказали в съответната сфера. Георги Иванов е в Локомотив (Пловдив) и не мисля, че трябва да се спекулира с тази тема", каза още Стрезов на въпрос как би изглеждал перфектният щаб на "сините".

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти