Моуриньо потвърди историята за коша с прането

Моуриньо потвърди историята за коша с прането

Почти 14 години по-късно Жозе Моуриньо най-накрая призна, че е истина цялата история около криенето му в кош за пране в съблекалнята на Челси през пролетта на 2005 г. Става дума за първия двубой от 1/4-финалите в Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен), за който португалецът беше наказан. Той нямаше право да дава указания и изобщо да припарва до тима си.

“Още на обяд влязох в съблекалнята на “Стамфорд Бридж”, а двубоят започваше в 19:00 часа - разказа Жозе пред beIN Sports. - Никой не ме видя, докато се промъквах. Проблемът обаче беше как после ще изляза, защото навсякъде имаше хора от УЕФА, които ме търсеха. Затова домакинът на тима Стюарт Банистър ме набута в коша с мръсни екипи и ми остави съвсем малка дупка за дишане. Наистина щях да се задуша, щях да умра, истина е.”

Моуриньо прекарва почти цялата среща в съблекалнята, където гледа случващото се на малък телевизор. От там той поддържа връзка с асистента си Руи Фария, който стои на пейката със скрита под шапка слушалка и слуша инструкциите на мениджъра. Още през първото полувреме обаче журналисти сезираха представителните на УЕФА, че Фария - по това време единствен с шапка на пейката - постоянно се чеше около ухото, а той в действителност намества слушалката.
След като е разкрит този канал за информация, Челси прибягват на алтернативен: прз втората част треньорът на вратарите Силвино Лоуро на няколко пъти се прибира до съблекалнята, след което се връща с лист хартия. И веднага след това следва смяна в тима.

В крайна сметка Моуриньо е изнесен с коша около 10 минути преди края на срещата, която Челси спечели с 4:2. Номерът му мина, защото никой не го хвана.

Медиите пък научиха за историята чак две години по-късно, но тогава от клуба обявиха, че това за измислици.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти