Анатоли Нанков разкри за оферти за големия талант на ЦСКА-София (видео)

Бившият капитан на ЦСКА и дългогодишен помощник в щаба на Стойчо Младенов - Анатоли Нанков, даде интервю за Sportal.bg от лагера на настоящия му тим Кайсар в Белек."Червената" легенда изрази мнение, че Кирил Десподов заслужено е станал Футболист на годината в България и много се радва за племенника си Валентин Антов, който бе избран за най-проспериращ млад футболист. Нанков разкри, че в момента има оферти за него, но ръководството на ЦСКА-София преценява, че все още не е дошъл моментът за негов трансфер.

"Валентин е само на 18 години и аз се радвам изключително много за него. Той е невероятно амбициозно момче. Вече навлезе в мъжкия футбол, дано продължава така и да се утвърди в ЦСКА, а след това и да излезе в чужбина. Смятам, че треньорският щаб добре постъпва с него. Все пак е малък още и няма как да играе всеки мач титуляр. Мога да ви кажа, че не липсват оферти за него и сега, но смятам, че не му е дошло времето още. Всичко зависи от него. Щом ръководството е преценило че е нужен и могат да го развият на "Армията", няма защо да разкриваме откъде са офертите. В момента има по-опитни футболисти в националния отбор, но такива момчета като него са бъдещето. Петър Хубчев си знае работата. Относно Футболист на годината, мисля, че Десподов спечели заслужено и като цяло тройката с Георги Петков и Тодор Неделев е логична в този си вид", каза Нанков.Анатоли разказа и за престоя на българския щаб в Казахстан и обясни защо няма никакви родни футболисти в Кайсар, а и в местния шампионат като цяло. Според Нанков въпреки голямата дистанция от дома, не е трудно един професионалист да се адаптира към начина на работа в страната.

"Не е трудно да се адаптира човек в Казахстан. Стаимир Стоилов прокара пътя на българските треньори и за нас беше по-лесно. Нормална страна за работа. Хората се опитват да улеснят всичко. Навсякъде има плюсове и минуси. В Казахстан например е много студено през зимата и сме постоянно на лагери в чужбина, но пък играем пролет-есен и водим само веднъж подготовка, докато в България са две. От друга страна, когато станеш шампион през ноември, чак на следващата година трябва да играеш в Европа, което е по-сложно", обясни Нанков.

"В България има добри футболисти, които бихме взели, но те са скъпи. При нас всеки иска да вземе трансферна сума, а ние не можем да плащаме, което е проблем. Трябва да взимаме свободни агенти. Към момента нямаме интерес към нито един българин", каза още Анатоли.

Още от БГ Футбол

Виж всички