ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Берое: Нека не допускаме баскетболът да се футболизира!

Берое: Нека не допускаме баскетболът да се футболизира!

Ръководството на баскетболен клуб Берое публикува официална позиция на клуба, свързана със случилото се по време на победата над шампиона Левски Лукойл през уикенда. Ето и какво точно написаха от старозагорския клуб на уебсайта си:

"Уважаеми привърженици на Берое, уважаеми фенове на баскетбола в Стара Загора, уважаема спортна общественост,

Ние от БК Берое се обръщаме към всички вас с благодарност за страхотната подкрепа, която ни оказвате за поредна състезателна година! Бъдете сигурни, че състезателите, треньорите, ръководителите и спонсорите на клуба са впечатлени от емоцията, която доставяте на всички нас. Благодарим ви и, че никога не ни оставяте сами, където и да играем из баскетболните зали на България, а и в чужбина. Искаме да ви уверим, че правим всичко това заради вас. Смисълът от съществуването на един спортен отбор е да радва своите фенове. Винаги ще играем за вас и за честта на прекрасния ни хилядолетен град!

В събота Берое постигна изключително важен и изстрадан успех с 1 точка разлика срещу един от големите си опоненти в шампионата Левски Лукойл. Тази победа отново дойде благодарение на нашите фенове, които изпълниха до краен предел спортната зала в Стара Загора. Ние също бяхме и продължаваме да сме крайно недоволни от някои съдийски отсъждания в този и други мачове, както и от някои тъжни реалности в българския баскетбол. Но начинът да ги променим не е с хвърляне на бутилки по терена и негативно отношение към противника. По всяка вероятност клубът ни ще бъде глобен от Дисциплинарно-административния съвет към Българската федерация по баскетбол за тези прояви на част от феновете на мача с Левски Лукойл. Държим ясно да кажем на цялата спортна общественост, че нашият клуб няма определен бюджет за плащане на глоби. Всеки лев е разпределен така щото едновременно представителният ни състав да се бори за максимално високо класиране във всеки турнир, в който участва, да се развиват младите таланти на Стара Загора, а и цялостно клубът да бъде обезпечен във всяко едно отношение. Благодарим сърдечно на нашите спонсори за помощта. Смятаме, че тя трябва да отива за развитието на баскетбола в града, а не за глоби. Същото се отнася и за 5-те лева, колкото струва билетът за домакинските ни мачове. Тези пари отиват именно за бъдещето на талантливи старозагорски деца. Затова и не толерираме прояви, които могат да навредят морално и финансово на нашия клуб.

В същото време призоваваме и за отговорно, адекватно и професионално поведение от страна на съдиите и отговорните лица, които с действията да не предизвикват напрежение сред баскетболната общественост.

От ръководството на клуба съзнаваме, че Берое е славно име, което е притегателна сила не само за феновете на баскетболната игра. Горещо се радваме, когато залата е пълна и когато хилядолетното име на града ни кънти из нея. Умоляваме ви обаче някои от характерните за футболните стадиони прояви да си останат на други спортни съоръжения. В противен случай рискуваме да се превърнем в тези, които всички дружно осъждаме и сочим с пръст. Нека не допускаме баскетболът да се футболизира в негативните окраски на иначе прекрасната футболна игра, в която и ние сме влюбени и също подкрепяме любимия зелен отбор на Храма под Аязмото.

В сряда срещу Рилски спортист от 18:30 часа отново ви очакваме, драги беройци. Имаме нужда от вас! Нека бъдем заедно по пътя към финала! Няма мое, няма твое, светът винаги ще бъде Берое!", гласи обръщението на заралии.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти