ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

Очаквайте в 16:00 плейофния двубой от Лигата на нациите на женския национален отбор по футбол на България срещу Украйна

Организират спешна среща за бъдещето на баскетбола

Организират спешна среща за бъдещето на баскетбола

Спешна среща между треньори, ръководства на отбори и съдии ще бъде организирана в най-близко бъдеще. Целта е само една – да се потърси мирно решение на вече откритата война, която се води в доскоро интелигентния ни баскетбол. Фронтовете са ясни. От едната страна е Левски Лукойл, като още от началото на обединението на сините с петролната компания преди година се очерта и опозицията в лицето на Балкан, Рилски спортист и Берое. Четирите клуба с претенции в България започнаха война, чийто край може да завърши фатално, ако не бъдат взети мерки. На всички вече е ясно, че каквото и да се случва на паркета, в мачовете на трите провинциални тима със столичани ще се говори за всичко друго, но не и за баскетбол. Дори и при победата на зелените с 24 точки миналата седмица, това отново бе факт.

Напрежението достига връхната си точка и е въпрос само на време да я премине. А какво ще стане тогава? Кадровите проблеми и слабата игра на шампионите ги направиха раними. Останалите усетиха мириса на кръв и амбициите им се повишиха, което логично доведе до сблъсъци на всеки фронт. Ударите под кръста следват един след друг и дори баскетболистите на четирите клуба изпитват вече неудобство от обграждащата ги среда.

Кутията на Пандора е отворена. Проблемът е, че не се вижда кой ще я затвори. НБЛ върви на абсолютен автопилот. Няма шеф, няма хора, които да искат промяна в позитивна посока. И вместо с вдигане на бюджетите да виждаме вдигане на игровото ниво, ние свикнахме да гледаме морално деградирали личности, които си мерят самочувствието. А баскетбол кога?!

Хари Латифян, "Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички