Емери чака нови попълнения през януари

Емери чака нови попълнения през януари

Мениджърът на Арсенал Унай Емери призна, че очаква клубът да се подсили с нови играчи през зимата. Наставникът заяви след успеха с 3:0 над Блекпул за ФА Къп, че очаква да бъдат привлечени централен защитник и крило.

“Може би трансферният пазар ще ни помогне да се подсилим с централен защитник, но ситуацията не е лесна, защото Мавропанос скоро ще се завърне след контузия. Също така ни трябва и крило, ляво или дясно. Някой, който да може да ни помогне на тази позиция”, заяви Емери.

Арсенал има нужда от подсилване в отбрана, след като Лоран Косиелни получи нова контузи по време на загрявката преди мача и се наложи мястото му в състава да бъде заето от Карл Дженкинсън.

Силен мач за лондончани направи 19-годишният Джо Уилок, който отбеляза първите две попадения в мача. Наставникът не спести похвали за него.

“Трябват ни играчи с такава отдаденост, които са готови да блеснат, когато отборът има нужда от тях. Те ще получат шанс точно в такива срещи. Направихме смесица от опитни и млади футболисти като Джо, Еди и Ейнсли. Получи се добра комбинация. Видя се, че те продължават да се развиват, а по-важното е, че видяхме тяхната страст”, допълни испанецът.


Още от Футбол свят

Виж всички