Инициативният комитет: Постигнахме основните цели, но нашата работа тепърва започва

Инициативният комитет: Постигнахме основните цели, но нашата работа тепърва започва

 От Инициативния комитет за промени в българския волейбол изпратиха официално писмо до медиите с равносметка за работата си до момента. Публикуваме го без редакторска намеса.

28 Пресконференция за издигането на президент на българския волейбол

 

От: Инициативен комитет за свикване на извънредно общо събрание на БФВ

Относно: Общо събрание на БФВ, 20.12.2020, Казанлък

Данчо Лазаров: Това е оттеглянето ми от федерацията (видео + галерия)
Данчо Лазаров: Това е оттеглянето ми от федерацията (видео + галерия)


Уважаеми колеги журналисти, волейболни деятели и привърженици на волейбола,

Ден след провеждането на общото събрание на БФВ този петък, искаме да представим своята равносметка.

В духа на предхождащите седмици в напрегната обстановка и размяна на позиции имаше определени очаквания за зрелищен конгрес, които не се оправдаха. При рекордно участие на ОС, с повече от 100 делегата събитието премина в по-скоро формален тон.

Категорично нарастващата подкрепа за нашата кауза през последните седмици създаде сериозни предпоставки за търсене на цивилизован изход, без скандали, конфронтации между колеги и делене на лагери, което да остави тежки белези занапред.

Постигнахме основните цели, които Инициативния комитет постави в началото на своето формиране, а именно:

  1. Решение за окончателна и неотменима дата за изборно Общо събрание, прието от Управителен съвет по време на самия конгрес.

  2. Отпаднаха всякакви хипотези за бъдеща функция като почетен председател на г-н Лазаров.

  3. Бяха осигурени необходимите предпоставки за вписване всички взети решения в търговския регистър и подготовка на изборно събрание от страна на г-н Ганев.

  4. В дневния ред на общото събрание на 13.03 са включени всички поискани предварително от нас точки, подписани от клубовете подкрепили ни към момента – в това число ограничаване на максималния брой последователни мандати на председателя на БФВ.

Оценката ни за това развитие е отлична, на фона на алтернативата за проточване на процеса, въвличане на съда, задълбочено разделение и неясен край.

Крайният резултат от това събитие е този, който си поставихме за цел при създаването на Инициативния комитет в началото на ноември. Исканото от нас изборно Общо събрание ще се случи точно четири месеца след нашата първа пресконференция.

Искаме да заявим нашата огромна удовлетвореност от постигнатото, както и да благодарим на всички подкрепили ни колеги. Ясно и масово бе заявена силната воля за промяна в управлението на българския волейбол. Беше направена и сериозна стъпка за заличаване на изкуствено поставяната граница между „големи“ и „малки“ клубове.

Нашата същинска работа обаче тепърва започва. В рамките на месец януари ще направим публично достъпни нашите кандидатури, както за нови членове на УС, така и за ключови позиции във федерацията. Очакваме, че с избраните фигури ще затвърдим намеренията си за нов курс и начин на управление. На тази база се надяваме и да разширим подкрепата си сред клубовете преди 13.03.2020.

Още една изненада! Данчо Лазаров упълномощи Любо Ганев да ръководи БФВ наравно с него до 13 март (видео + галерия)
Още една изненада! Данчо Лазаров упълномощи Любо Ганев да ръководи БФВ наравно с него до 13 март (видео + галерия)

Използваме случая да ви пожелаем весели празници и една по-успешна волейболна 2020!

С Уважение:

Инициативен комитет

Още от Волейбол

Виж всички