Владо Илиев: Бях на масаж, когато ми казаха, че печеля

Владо Илиев: Бях на масаж, когато ми казаха, че печеля

Спортист номер 1 на България за 2019 година Владимир Илиев до последно не е знаел, че печели най-ценния приз в родния спорт. Това заяви самият той пред “Меридиан Мач” вчера. Владо е във френския зимен център Анеси - Гран Борнан, където има стартове от Световната купа. 

Владимир Илиев е Спортист на годината на България
Владимир Илиев е Спортист на годината на България


Сребърният медалист от Световното първенство в биатлона е научил, че той е големият победител в анкетата, малко след като стана ясно, че Ивет Лалова е втора и остава да бъде произнесено само неговото име. Тоест, около 22:00 часа българско време в четвъртък. Видео посланието, което бе излъчено на церемонията, е било заснето предварително, без Владо да знае, че е първи. 

“В четвъртък вечерта бях на масаж, когато някой от екипа ни влетя при мен, за да ми съобщи новината. Бях шокиран, защото въобще не смятах, че ще спечеля аз. Да, вярвах, че ще бъда в тройката, но чак за първо място… Безкрайно съм щастлив и благодарен на всички.”

Владо заяви още, че не е гледал церемонията в “Асикс Арена”, защото е имало проблем с интернета в хотела, в който са настанени българите. И затова е отишъл на масаж. Той допълни, че много е искал да присъства на церемонията, дори без да знае, че е първи, защото е в десетката, което за него е голямо постижение. 

“За съжаление нямаше как да присъствам. Проучих какви са полетите, но просто съвпадаха със старта ми в четвъртък”, допълни той.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти