Конте: Важно е да посрещнем Коледа на върха в Серия "А"

Конте: Важно е да посрещнем Коледа на върха в Серия "А"

Наставникът на Интер Антонио Конте се надява тимът да завърши годината на първото място в Серия "А". Това ще стане, ако “нерадзурите” победят в утрешното си домакинство на Дженоа, при което ще се изравнят по точки с лидера Ювентус.

“Винаги съм казвал, че е важно да посрещнем Коледа по възможно най-добрия начин и да бъдем на върха в класирането. Имахме някои проблеми и се изправихме срещу тях по правилния начин. Фактът, че се появиха такива, направиха колектива и играчите много отговорни. Те разбраха, че трябва да дават повече. Би било добър знак за нас и като цяло за всички. Бях много притеснен, защото бяхме принудени да взимаме решения, винаги да се фокусераме върху самите играчи и да поемаме големи рискове. Казах, че трябва да посрещнем Коледа по най-добрия начин. Мисля, че го постигнахме. Би било фантастично да спечелим мача при тази извънредна ситуация. В часовете преди двубоя ще направим някои преценки. Още по-ограничени сме заради наказанията на Марсело Брозович и Лаутаро Мартинес.

От началото на сезона целта ни беше да станем надежден отбор. Съперниците ни трябва да знаят, че ги чака тежък мач срещу нас. Започнахме пътуване, върху което все още работим. Знаем много добре, че по пътя може да има трудни моменти и препятствия, които ще се опитат да ни спрат. Трябва да сме добри в преминаването през това. Ще се изисква търпение, най-вече от мен. Трябва да градим. Понякога дори когато побеждаваш, ти унищожаваш нещо. Има случаи,  в които победата те подвежда и знаеш дълбоко в себе си, че си унищожаван. Нужно е да положим солидна и дълготрайна основа. Нещо, което може да стане важно с времето. За пет месеца работихме усърдно. Дадоха ни много и похарчихме много. Никога не съм заварвал нищо наготово, това е моята история. Вършим чудесна работа. Ще е важно да оставим следа, както вече казах. Работна култура и професионализъм. Ще трябва да оставим всичко това след себе си, когато им омръзне от нас”, заяви Конте на пресконференцията си преди мача.

Още от Футбол свят

Виж всички