Голяма съпротива срещу ВАР в България, причините са няколко

Голяма съпротива срещу ВАР в България, причините са няколко

Въвеждането на ВАР в България може да се забави не толкова заради административни пречки, колкото поради нежелание на голяма част от родните клубове да са зависими от системата за видеонаблюдение.

Към този момент представители на два елитни тима изразиха несъгласието си за въвеждане на ВАР, но проучване на Sportal.bg показа, че те са повече.

Припомняме, че “за” въвеждането на системата се обяви собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев. Той обоснова предложението си с това, че ВАР ще сведе грешките на реферите до минимум.

Голяма част от неговите колеги, включително и такива от топ клубовете, не са очаровани от ВАР.

Причините за това са няколко, а ние ще изброим част от тях.

Първата е чисто финансова, тъй като за малките клубове ще е сериозно предизвикателство да закупят ВАР. Втората е, че на някои стадиони е невъзможно да се сложат камери на подходящите места.
Третата е доста интересна и същевременно една от най-важните. При по-внимателен преглед на първенствата, в които бе въведен ВАР, може лесно да се установи кои са губещи от тази система. Това са топ клубовете и по-специално отборите с най-голяма фенска маса, но които са в криза. Почти сигурно е, че при въвеждане на ВАР тази тенденция ще важи и за родното първенство.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички