Гледай на живо

Очаквайте в 18:00 часа: Славия (U18) срещу Левски (U18) във финала за Купата на БФС

Фурнаджиев: Моментът дойде! Първата стъпка е да лицензираме "Васил Левски"

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви след последния Изпълком на централата за 2019 година, че e първата стъпка е да се лицензира стадион "Васил Левски", за да може да се проведат мачовете на "лъвовете" в София. Както е известно, отборът на Георги Дерменджиев ще премери сили с Унгария и при успех срещу победителя от Исландия - Румъния, където отново ще сме домакини.

24 Изпълком на БФС

"Аз още преди година ви казах, че в рамките на две години ще въведем ВАР. Моментът дойде. Взели сме го като решение. Първата стъпка е да лицензираме "Васил Левски", за да можем да проведем баража за участие на европейско първенство на националния стадион. Възложили сме на комисия, която да събере оферти, както и да ни предложи конкретни оферти", започна Фурнаджиев.

"Има възрастово ограничение. Господин Стефанов навърши 70 години, а по нашия устав, това е пределът на възраст, в която може да се участва. Към този момент нямам амбиции да се кандидатирам. За мен е важно да видя кой ще се кандидатира", добави още той.

24 Изпълком на БФС

"Футбол не се прави без пари. Исландия отделя 100 милиона на година за футбол. Те инвестират, занимават се професионално и резултатите идват.

Ние правим всичко възможно, за да се нормализира обстановката. Има спокойствие. Най-важното е да дадем спокойствие на националния отбор", завърши Фурнаджиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти