Гледай на живо

Очаквайте: Георги Илиев - Майкъла с традиционната си прогноза за дербито между червени и сини

Новият треньор на Етър: Получих предложението от Краси Балъков и Цанко Цветанов

Новият треньор на Етър: Получих предложението от Краси Балъков и Цанко Цветанов

Новият старши треньор на Етър (Велико Търново) Петко Петков беше представен официално днес.

"Цанко Цветанов и Александър Нанков направиха предложение новия старши треньор на Етър да е Петко Петков. Вчера УС одобри кандидатурата му и подписахме договор с него. Колкото по-рано бяхме назначили новия треньор, толкова по-добре. Той ще води отбора още в петъчния мач с Ботев (Враца). Очакванията ни към него са Етър да запази мястото си в Първа лига и да се надгражда направеното от треньорите досега", обяви председателят на УС проф. Георги Камарашев, който връчи на Петко Петков виолетова фланелка на отбора и виолетов шал.

Петков, който подписа договор за година и половина, замени на поста Росен Кирилов.

"За мен е чест да получа предложение от клуб като Етър, с такива традиции в българския футбол. Всички в България знаем какво е дал Етър за националните отбори. Но освен чест, това е и отговорност, защото изискванията са високи. Надявам се с всеотдайна работа да изпълня поставените цели.

В моята кариера никъде не съм отишъл наготово, навсякъде е имало проблеми и ситуации, с които да се справяме. Това не е нещо ново за мен. Етър разполага с добър отбор, макар че доста добри играчи си тръгнаха. Това е основната задача - да спре отливът на добри играчи и да изградим боеспособен отбор. И да привлечем такива, за да изглежда Етър по начин, който радва феновете", заяви Петков.

Той ще дебютира начело на тима още в петъчното домакинство срещу Ботев (Враца). "Вероятно повечето ми колеги биха предпочели да гледат от трибуните в този мач и да наблюдават отстрани. Аз ще съм с играчите на тъчлинията от първия момент, искам да видя начина им на мислене и възприемане на нещата.

Едва от вчера съм в клуба и да ви кажа, че ще станат веднага някакви революции около състава, е несериозно. Но има много неща, които трябва да се свършат още сега, и когато дойде подготвителният период да имаме ясна стратегия и почти готов състав от играчи. Аз вярвам на отбора, това са футболисти с опит. В последната среща видях подем в тима и желание да се докаже. За три дни няма как да променя стила на игра, но очаквам момчетата да дадат максимума", каза Петко Петков за предстоящия мач.

"Получих предложението именно от Краси Балъков и Цанко Цветанов. Настина това е основната причина да приема тази работа - това, което ми обясниха за клуба, за техните цели. Това ме удовлетворява като треньор във вижданията ми за футбола. Обичам да побеждавам, затова обичам печелившия стил. В моментното си състояние Етър едва ли изглежда така. Обичам отборите ми да доминират на терена, да налагат своя стил на противниците, да играем в тяхната половина. Това е модерният стил, който се харесва на публиката и върху това ще работим", добави Петков.

Треньорският щаб Тодор Киселичков, Калоян Чакъров и Илиян Киряков продължава работата си в Етър, евентуално може и да има развитие в екипа с времето, поясни новият старши треньор.

Още от БГ Футбол

Виж всички