Феро: Очарован съм от момчетата! Това е Ботев, който искат да виждат феновете

Наставникът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов беше изключително щастлив от успеха с 2:1 над Славия в столичния квартал "Овча купел", който класира "канарчетата" на четвъртфинал в турнира за Купата на България.

"Какво да ви кажа. Меко казано съм очарован от момчета. Имахме огромни проблеми преди този мач. Цели 8 човека бяха под въпрос заради един вирус. Затова направихме и промени. Един едва 17-годишен юноша игра в центъра на защитата в този отговорен мач. Четири човека от тези, които имаха вирус, играха. Футболът е за мъже, а те го показа днес, че са такива. Последните два дни нямах никаква представа на кой ще разчитам за този мач.

Ботев (Пловдив) изхвърли Славия от Купата на България (видео+галерия)
Ботев (Пловдив) изхвърли Славия от Купата на България (видео+галерия)

Медицинският щаб направи невъзможното, за да вдигне момчетата. Взехме седем човека от отбора ни U19, тъй като не знаехме кой ще може да играе. Ние обаче въпреки това спечелихме, имахме и други възможности. Ситуацията беше много тежка. Кристиян Димитров също отпадн в последния момент. Тази победа е изцяло на отбора. Завърна се духът, който беше забравен напоследък.

Направиха така, че да спечелим този отговорен мач. Това е Ботев, който искат да виждат феновете. Нашите привърженици дойдоха, подкрепиха ни и им благодаря. Славия имаше един ден повече за почивка, докато ние, въпреки победата над Царско село, имахме ден по-малко. Когато имаш морал и си отдаден на работата, така се получават нещата", сподели Спасов, който записа пета поредна победа във всички турнири начело на Ботев. Той преобрази тима, след като пое поста старши треньор преди месец и половина, а контрактът му е до края на календарната година.

"Преди да се случат така нещата, аз работех в школата. Знаех какво имаме сред нашите таланти. Ботев има много добри деца и юноши. Някой обаче трябва да им даде шанс. Виждам, че те имат потенциал и затова ги пускам. Няма друго обяснение. Не трябва да се казва, че нямаме таланти, но трябва и да им се даде шанс да се развият. Те вече са част от тима, приемат ги момчетата, имаме колектив," каза Феро.

"И днес да ми прекъснат договора, ще бъда дълго време доволен, за това, което направихме с момчетата в този период. Важното е, че виждам отново усмивките на момчетата, които го заслужават с изявите си. Всичко това е много по-важно от подписи и договори. Дали ще остана треньор? Мисля си, че ще се случат нещата, но това не е най-важното", коментира Спасов.

Още от БГ Футбол

Виж всички