Ивайло Гоцев: От WBA ни се учудиха колко сериозен противник сме избрали за Тервел

Мениджърът на Кубрат и Тервел Пулеви - Ивайло Гоцев - поднесе повече подробности за предстоящата галавечер в Пловдив на 14 декември. Основната битка ще бъде с участието на Тервел Пулев, а брат му Кобрата ще е отново в ъгъла му. Гоцев обясни, че Пловдив не е случайно избран за дестинация, защото този град е изключително "боксов". Гоцев обеща огромни позитивни емоции и страхотно шоу за всички зрители, като бойната карта е впечатляваща и с международно участие. По-малкият брат ще се бие за интернационалната титла на Световната боксова асоциация срещу американеца Дешон Уебстър.

"Срещата на Пулев ще е в 12 рунда със сериозен противник за междуконтиненталната титла, като нашите колеги от WBA ни се учудиха, че сме избрали толкова тежък съперник. След нея Тервел ще влезе в топ 10 на федерацията и ще може да гледа в бъдеще към предизвикателства за световната титла.

Преди 25 години в зала "Универсиада" аз и Коко започнахме. Много голям път сме изминали оттогава. Братя Пулеви влязоха в залата като аматьори за първи път, така че нищо не е случайно. С Коко обиколихме света и придобихме безценен опит, нищо че не взехме световната титла. Тази година е ренесансът на българския бокс. Очаквам една уникална среща между Коко и Боби Бокса (Борислав Занков)", каза Гоцев.

"Трябва да сложим вече край на легендата Коко Тайсъна", каза пък Занков. Тайсъна запази спокойствие и обясни, че не очаква дори един пълен рунд.

"Възхищавам му се на духа, но няма да съм вулгарен", каза Тайсъна."Може би ще видим бъдещите звезди. Джоана Нуамеруе е актриса, каскадьорка, кикбоксьорка, боксьорка, таекуондистка и ще направи професионален дебют. Нейната опонентка в момента се избира от нашия мачмейкър, така че тепърва ще я обявим.Митьо Митев е мой близък приятел, с него започнахме заедно също преди 25 години и отговаря за спортното училище в Пловдив. Той е докарал своето протеже - Пенчо Цветков, който е на 19 години, 2-метров и в тежка категория. Съперникът му е опитен латвиец Едгарс Кала, който се е изправял срещу почти всички топ бойци в Европа.

Ще гледаме и шесткратният шампион на Нова Зеландия, който много помага в спарингите на Кубрат Пулев. Игор Шерезуцки от Украйна също ще стартира в Пловдив. Миналата година Спас Генов се изправи срещу грузинеца Леван Шония и всички знаете какво се случи. Предлагаме пак на всички зрители да гледат осемрундов мач с участието на Генов и Шония. Йосиф Панов излиза срещу Даниел Орсулич, който е непобеден и дори се цели в междуконтиненталната титла", обобщи Гоцев и отново обеща спектакъл с много емоции.

Още от Бойни спортове

Виж всички