Дерменджиев обяви как ще се избере нов капитан на България и разкри защо пое "трикольорите"

Дерменджиев обяви как ще се избере нов капитан на България и разкри защо пое "трикольорите"

Селекционерът на България Георги Дерменджиев заяви, че е предпочел да поеме трикольорите за сметка на клубни отбори от и извън страната, защото вярва, че можем да играем на Евро 2020. Освен това бившият наставник на Лудогорец и Левски обяви своите критерии при избор на нов капитан на националния отбор.

"Още не съм мислил, но ще бъде решен този казус, защото е много важно кой ще бъде капитан на българския национален отбор. Отговорността е много голяма. Той трябва да бъде лидер, обединител. Не само в играта трябва да бъде някаква класа. За мен е по-важно извън терена да има много добър контакт с играчите и с треньора”, каза Дерменджиев в интервю за Гонг.

“Защо приех предизвикателството да съм национален селекционер? Много хора се чудят. Имах оферти от отбори извън България и от български клубове. Никога не съм го афиширал това нещо. Когато стана това, че трябваше да разговаряме за националния отбор, добре го обмислих. За мен имаме много голяма вероятност да спечелим баражите и този отбор да отиде на европейско първенство. Може много хора да мислят каквото си искат, но това го виждам аз. И не мисля че потенциалът на този отбор е това, което беше в последните мачове.

Има жребий и там ще видим кой ще се падне. Ще имаме една контрола през февруари, която ще изберем според съперника от жребия. Казах на играчите, че трябва да се подготвят изключително добре в клубните си отбори, защото това е един момент, който трябва да го грабнем. Мисля, че те наистина ще се подготвят добре”, добави Дерменджиев.

Специалистът допълни, че по-младите състезатели изявяват желание да са лидери на тима, но ги посъветва по-малко да говорят и повече да наблегнат на представянето си на терена.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички