Изповедта на Попето след последния му мач: Видях сълзи в очите на момчетата (видео)

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов бе тъжен от факта, че се разделя с националния отбор, но е горд от победата с 1:0 над Чехия. Полузащитникът е горд, че е видял сълзи в очите на съотборниците си, когато е обявил решението си да спре с представителния ни тим. Попето разкри, че е дал мнението си кой да бъде новия капитан на тима, но няма да го разкрие сега.

100 България - Чехия част I

“Горд съм, че си спазих думата, че след мача с Англия ви казах, че ще вземем победа. Имаше писания чехите ще идват пияни, заляни, но това е мач на национално ниво. Аз съм дал дума, че спирам и колкото и да е тежко на децата, жената, плачат, няма връщане. Аз отново ще бъда в тази съблекалня след някоя друга година. Поздравявам Божидар Краев за включването му, радвам се, че е казал, че той ще ме замести”.

100 България - Чехия част I

“Смея да твърдя, че съм натрупал доста голям опит. Работил съм с най-големите имена в Русия. Записал съм си тренировки. Аз съм си дал мнението, кой да бъде капитан, но няма да разкрия сега. 3-4 имена са, трябва да се говори и да се реши. Говорих с Десподов, че той трябва да е един от лидерите от тук нататък. Лидерите трябва да са повече от един, защото да може да се поеме тежестта в различните мачове"

66 България - Чехия част II

"След загубата с Косово започнах да мисля за това решение. Много ми е тежко да гледам жена ми се измъчва и плаче. След Англия беше доста тежко. Най-неприятният момент бе изпуснатата дузпа с Малта. Критики, обиди, тежест в гърдите, срам да излезеш на улицата. Превъзмогнах го. Помня предимно хубавите моменти. Радвам се, че съм работил с много големи треньори. За някои може да не съм бил перфектния съотборник - викам, псувам, но вчера, когато обявих решението преди тренировката видях сълзи в очите, което ме прави горд”, каза Попов.

ФОТОГАЛЕРИЯ 1
ФОТОГАЛЕРИЯ 2

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти