Треньорът на Алберт Попов: Целта е той да бъде във върхова форма през януари (видео)

Треньорът на най-добрия ни скиор-алпиец Алберт Попов - Ивайло Борисов, заяви, че целта е младият ни талант да бъде в топформа през януари, когато има най-много състезания в коронната му дисциплина - слалом. Утре Попов ще участва в първото състезание от Световната купа - гигантския слалом в Зьолден.

“Каква е оценката ми за подготовката на Алберт към момента? Смятам, че вече е в добра форма. Още не сме достигнали върха, но не е и това целта в момента. Ако сме във върхова форма още сега, може би по-рано ще премине този връх и ще тръгнем надолу. Общо взето фокусът ни е към януари месец, когато има 6 слалома и 1 или 2 гигантски. Целта ни е през януари той да е във върхова форма, но в момента се намира в по-добро състояние, отколкото през миналата година по това време. Сега е по-стабилен, натрупал повече опит, повече усет. Нещата изглеждат по-добре”, каза пред Sportal.bg Борисов.

“Няма нещо, което да не ми харесва във формата и подготовката му дотук, просто трябва да продължим още малко в тази посока и да стабилизираме нещата”, допълни специалистът.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти