Алберт Попов: Мисля, че мястото ми е в Топ 30 (видео)

Младата ни надежда в ски-алпийските дисциплини Алберт Попов утре ще стартира в първото състезание от Световната купа за сезона - гигантския слалом в Зьолден. 22-годишният софиянец се чувства в “доста добра кондиция” и се надява пистата да издържи.

“Намирам се в доста прилична форма. Имаме доста неща да изчистим и да подобрим. Търсим и най-добрия материал, но мисля, че се намирам в доста добра кондиция. Нищо не се знае, ако късметът е на наша страна, всичко може да се получи. Надявам се и пистата да издържи, мисля, че условията са добри и ще има един добър резултат”, сподели пред Sportal.bg Попов.

“Подготовката ми в Аржентина? Мисля, че прекарах малко повече дни на сняг, чувствам, че съм една идея влязъл в ритъм и мисля, че може да се получат нещата.

Българин в Топ 30? Мисля, че там ми е мястото. В слалома съм доста по-сигурен за момента, но мисля, че ако и в гигантския направим един-два резултата, там също може да постигнем успех. Ще бъде един интересен сезон.

Това ми е пети-шести старт на тази писта, така че се чувствам по-подготвен. Предпочитам пистата да е твърда. Обичам пистата да е твърда. Мисля, че ако е твърда, ще издържи и няма да има толкова много дупки. Надявам се и стискам палци времето да е с нас и пистата да стегне”, каза още младият ни специалист в слалома.

Още от Зимни спортове

Виж всички