Джунейт Али: Нашата публика е нашата опора

Джунейт Али: Нашата публика е нашата опора

Джунейт Али е роден през 1994 г. В Кърджали. Юноша е на Берое (Стара Загора). Кариерата му минава през отборите на Ботев (Гълъбово) и Верея (Стара Загора), а през последните три сезона защитава цветовете на Несебър. Али стана играч на мача с Хебър, вкарвайки победното попадение за Нефтохимик в заключителната минута на двубоя.

След драматичната победа  в събота има ли все още еуфория?

Да, прекрасна победа, много важни три точки за отбора. Няма еуфория вече, празнувахме, радвахме се, но сега ни предстои мач с ЦСКА 1948 и вече вниманието ни е обърнато към този мач.

Какво ти помогна, за да отбележиш победното попадение в последната минута?

Видях как отборът желаеше повече победата и до последно всички се раздадохме и се получи. За гола какво да кажа, голът е съвкупност от труда на всички, импровизация и късмет.

Намали ли се напрежението след тази победа? Беше ли необходима, за да повиши самочувствието на отбора?

Да, определено се намали напрежението в отбора, освободени сме психически и се чувстваме добре.  Важно беше да победим, да ни се вдигне самочувствието и тонуса за следващия мач.

Предстои ви трудно гостуване на ЦСКА 1948. Как върви подготовката?

Към всеки мач гледаме с необходимото уважение и внимание. Дали е труден или лесен зависи от нашата нагласа и подготовка. За утре, мисля, че сме подготвени добре и дано затвърдим победите.

Защо според теб отборът има трудности при гостуванията и е почти безпогрешен у дома? На какво се дължи това?

Ами явно ни липсва концентрация при гостуванията. Както виждате у дома сме по-концентрирани, по-мотивирани. Така както всеки мач трябва да бъдем, независимо от това дали гостуваме или сме домакини.

На теб какво ти дава стимул и мотивация преди мач?

Желанието да изляза да играя и жаждата моят отбор да победи и да продължи напред ми е най-голямата мотивация.

Нефтохимик се връща на родния си стадион и ще играе пред бургаска публика отново. Как приемаш тази новина?

Аз се радвам изключително много, че се връщаме у дома. Нефтохимик е отбор с традиции и заслужава това. Нашата публика е нашата опора.

Искаш ли да се обърнеш към феновете на тима, които до сега бойкотираха мачовете в Созопол?

За феновете искам да кажа, че се връщаме у дома и да заповядат всички на стадиона. Ние се нуждаем от тях и от тяхната подкрепа.

Още от БГ Футбол

Виж всички