Ще си върне ли върха ЦСКА 1948?

Ще си върне ли върха ЦСКА 1948?

ЦСКА 1948 изгуби първото място във Втора лига и вече е в несигурната зона на баражите. Разбира се, до края на сезона има още много мачове и абсолютно нищо не е решено. Странно е обаче как "червените" вече са зад Септември (София) в класирането, въпреки че преди един месец размазаха тима на Милен Радуканов с 5:0 в директния двубой. Тази метаморфоза на ЦСКА 1948 доведе до логичната раздяла с Петко Петков.

64 Литекс - ЦСКА 1948

В последните седмици играта на отбора претърпя видим спад, а думите на наставника след като напусна относно футболистите ясно показаха - в редиците на "червените" има криза. Очевидно Петков не беше в състояние да я овладее, а напротив. Дали обаче Йордан Юруков е точният човек за ЦСКА 1948 в този момент? Някогашният халф на ЦСКА е амбициозен и познава много добре отбора и клуба, но няма почти никакъв опит. Не беше ли нужен друг тип специалист на "червените"? Такъв като Николай Киров например, който и в момента е свободен. Или Веселин Великов. Или пък Ясен Петров.

Интересен и донякъде наивен е стремежът на ръководството на ЦСКА 1948 да търси хора, свързани с армейската история, какъвто е Данчо Юруков. Ако причината е негласната идеологическа война с ЦСКА-София, то "червените" от Втора лига засега изостават спрямо "червените" от елита, които разполагат с една от централните фигури от 100-годишнината на Левски - Люпко Петрович, който сменя позиция след позиция на "Армията". Така че Добрин Гьонов и компания нямаше да направят кой знае какво прегрешение пред своята малобройна публика с един Джанини, например. Друг е въпросът дали клубният бюджет позволява това. Дали младият Юруков ще успее да вдигне ЦСКА 1948, ще разберем още утре срещу играчите на Нефтохимик, които вече пристигнаха в София с усмивка на лице.
Трябва да кажем и нещо друго, когато говорим за ЦСКА 1948 - нещо, което беше ясно още на старта на сезона, макар че някои тогава побързаха да анализират, че "червените" са изчистили слабостите в селекцията си от миналата година. Не точно. Единайсеторката на Петко Петков действително изглежда най-силна спрямо всички други в дивизията, но куца откъм скамейка.Общо взето специалистът излизаше на 90% с еднакъв стартов състав от юли насам. Очаквано дойде умората, разклащането, кризата. А резервите не са на същото ниво. Добра новина за "червените" е, че до момента формата на голмайстора Андон Гущеров е константна, но докога ще продължи това. Кой ще бележи тогава? Имат ли адекватни смени и титулярите от средната линия? Въпроси, които трябва да притесняват шефовете на ЦСКА 1948 и които трябва да намерят своите отговори през зимата. От столичния клуб обичат да говорят за грешки на растежа. Ще сложи ли Данчо Юруков край на тези грешки - ще си проличи в най-скоро време.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти