Испанският Стоичков: В Еспаньол ме помолиха да не ме наричат Стоичков

Испанският Стоичков: В Еспаньол ме помолиха да не ме наричат Стоичков
Хуан Диего Молина, известен в Испания като Стоичков, е футболист на Майорка, който през този сезон играе като преотстъпен в Алкоркон. 25-годишният испански играч разкри как се е стигнало дотам всички да му викат Стоичков.
“Баща ми имаше бар в Барселона по онова време. Христо Стоичков е дошъл една сутрин за закуска и двамата си паснали. Баща ми тогава е бил голям негов почитател и след като го опознал като човек, му казал, че ще кръсти сина си на него. В крайна сметка майка ми не му позволила (смее се), но всички ми казваха така още преди да започна да играя футбол”, сподели Хуан в интервю за marca.com.
Той приключи развитието си като юноша в школата на градския противник на Барселона - Еспаньол. “В Еспаньол ме помолиха да не ме наричат Стоичков заради съперничеството между двата клуба. Това е сякаш да играя в Реал Мадрид и да ми викат Меси”, сподели с усмивка офанзизният халф. “Всъщност аз така и не се запознах с Христо. С голямо удоволствие бих се запознал с него, защото съм гледал много негови видеа и наистина съм изумен”, каза още испанският Стоичков.
Снимка: Marca
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички