Флик: Нека се класираме на 1/4-финала, а после ще вървим стъпка по стъпка

Флик: Нека се класираме на 1/4-финала, а после ще вървим стъпка по стъпка

Треньорът на Байерн (Мюнхен) Ханзи Флик засипа с похвали своите играчи след успеха с 3:0 над Челси в Лондон в първия мач от 1/8-финала в Шампионската лига. Въпреки това наставникът бе предпазлив относно целите на тима в турнира, като заяви, че той първо трябва да довърши започнатото и да се класира на 1/4-финала.

“Мюлер направи точно това, от което имахме нужда днес. Той използваше свободните пространства и така направи нещата трудни за съперника. Успяхавше да дава правилните пасове зад защитата. Това бе много съсредоточено представяне от целия отбор и съм много щастлив”, заяви Флик.

Той похвали и Левандовски: “Футболът е отборен спорт. Лева няма никакви колебания и знае, че може да бележи в елиминационни мачове”.

“В момента целта ни е да се класираме на 1/4-финала. След това ще видим какво ще се случи. Ще вървим стъпка по стъпка” допълни специалистът.

Накрая наставникът намери добри думи и за Алфонсо Дейвис.

“Дейвис показва силните си страни на терена и печели много топки в защита с бързината си. По принип той бе привлечен като крило, но в момента върши прекрасна работа в ролята на ляв бек. Неговото развитие е феноменално”, завърши Флик.

Още от Футбол свят

Виж всички