Извадиха ОФК Поморие от Втора лига

Извадиха ОФК Поморие от Втора лига

ОФК Поморие официално е изваден от Втора футболна лига, съобщи Спортно-техническата комисия на БФС.

Санкцията за Поморие е след две поредни неявявания в първите два пролетния кръга във втория ешелон и тимът няма да довърши участието си в първенството тази година, а от следващия сезон ще се състезава в трета лига.

Ето решенията на СТК по казуса с Поморие:

Предвид решение на Лицензионната комисия при БФС от 24.02.2020 година за отнемане на професионалния лиценз на ОФК Поморие за сезон 2019/2020 г, СТК при БФС определя следните санкции:

За първо неявяване поради непокриване на спортни критерии в срещата от 19-ти кръг на Втора лига между отборите на ФК Кариана Ерден и ОФК Поморие, на основание чл. 24, ал. 1, букна а/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2019/2020 г на ОФК Поморие се присъжда служебен резултат 3:0 в полза на ФК Кариана Ерден, отнемат три точки от актива на ОФК Поморие и им се налага имуществена санкция в размер на 2000/две хиляди/ лева.

За повторно неявявяване поради непокриване на спортни критерии в срещата от 20-ти кръг на Втора лига между отборите на ОФК Поморие и ПФК Нефтохимик 1962 Бс, на основание чл. 24, ал. 1, букна б/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2019/2020 г, на ОФК Поморие се присъжда служебен резултат 3:0 в полза на ПФК Нефтохимик 1962 Бс и се налага дисциплинарно наказание, преместване на отбора в по-ниско ниво (следващото по низходящ ред) за следващата спортно-състезателна година без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година.

На основание чл. 24, ал. 11, букна б/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2019/2020 г, в следващите срещи на ОФК Поморие се присъжда служебна загуба при резултат от 3:0 в полза на отборите с които следва да играе по програма.

На основание чл. 24, ал. 1, букна б/, СТК при БФС предлага на ДК при БФС да потвърди гореописаните санкции към ОФК Поморие.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти