Франция с първа титла в щафета от 19 години, България остана на 11-о място

Франция с първа титла в щафета от 19 години, България остана на 11-о място

България завърши щафетата 4 по 7.5 километра от световното първенство по биатлон в Италия на 11-о място, а Франция спечели първата си титла от далечната 1991-а година насам. Норвегия и Германия допълниха подиума в Антерселва.


Българите започнаха много силно. Даниел Герджиков на първи пост и Красимир Анев на втори не допуснаха грешки и предадоха щафетата на Антон Синапов от седмо място с 46.8 секунди изоставане от лидера Филип Хорн от Германия. Националът на трети пост завъртя една наказателна обиколка и предаде осми на Владимир Илиев, който нямаше ден в стрелбата. Най-добрият спортист на България за миналата година въртя две обиколки на последната стрелба и използва три допълнителни патрона, което остави родната щафета на 11-о място в крайното класиране.

Франция спечели с почти пълна доминация първата си титла от 1991-а година, а тя беше и последната липсваща в кариерата на действащата легенда Мартен Фуркад. Той, Емилиен Жаклен, Симон Дестьо и Кентен Фийон Майе покриха дистанцията от 1:12:35.9 часа, използвайки четири допълнителни патрона.
Норвежците останаха втори с 21.5 секунди пасив, след като Йоханес Тингес Бьо изпревари германеца Бенедикт Дол в заключителните метри. Двата отбора направиха по една наказателна обиколка в състезанието.

1. Франция (Емилиен Жаклен, Мартен Фуркад, Симон Дестьо и Кентен Фийон Майе) - 1:12:35.9 часа (0+4)
2. Норвегия (Ветле Кристиансен, Йоханес Дале, Тарей Бьо и Йоханес Тингнес Бьо) - на 21.5 секунди (1+12)
3. Германия (Ерик Лесер, Филип Хорн, Арнд Пфайфер и Бенедикт Дол) - на 36.2 секунди (1+8)
- - -
11. България (Даниел Герджиков, Красимир Анев, Антон Синапов и Владимир Илиев) - на 3:47.2 минути (3+8)

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти