Иво и Виктор, които очароваха Григор Димитров и Ротердам (видео)

Иво и Виктор, които очароваха Григор Димитров и Ротердам (видео)

Григор Димитров записа ранно отпадане и болезнено поражение с 4:6, 2:6 от 19-годишния канадски талант Феликс Оже-Алясим във 2-ия кръг на турнира в Ротердам от категория ATP 500.

В първия кръг хасковлията надигра в два сета друг млад обещаващ канадски тенисист в лицето на Денис Шаповалов.

Две момчета от България обаче очароваха най-добрия тенисист на България в зала “Ахой” в Ротердам.

Български момчета носят късмет на Григор Димитров на турнира в Ротердам (видео + снимки)
Български момчета носят късмет на Григор Димитров на турнира в Ротердам (видео + снимки)

Ивайло Пенчев (8 години) и Виктор Пенчев (5 години) не спираха да аплодират изявите на Димитров при успеха му над Денис Шаповалав и това явно впечатли организаторите, които след победата на българина в зала “Ахой”, която е капацитет за 16 000 зрители, ги поканиха на специална среща с Григор Димитров.

По-късно направиха и специален репортаж за Иво и Виктор, които живеят в германския град Кьолн, а тяхна треньора по тенис е майка им Петя Вушева-Пенчева, която е шампионка на България от 1998 година.

“Това е Иво и е най-големият фен на Григор Димитров в света! Винаги преди да заспи гледа видео с най-добрите удари на Григор. Ние се тук, за да гледаме двубоите на Григор”, разказва бащата Валентин Пенчев, който е играл волейбол в ЦСКА заедно с Теодор Салпаров.

“Тук сме за втори път! През 2018 година също гледахме турнира в Ротердам на живо и тогава Григор игра финал срещу Федерер. Ние идваме, за да гледаме Григор!”, добавя Валентин.

“За мен Григор Димитров е един от най-добрите играчи в света”, заявя 8-годишният Иво.

“Искам не само да играе, но и да побеждава! Това ме прави щастлив”, добавя и по-малкият брат Виктор, който е на 5 години.

Във втория кръг на турнира в Ротердам единственият българин в световния тенис елит претърпя загуба с 4:6, 2:6 от 19-годишния канадски талант Феликс Оже-Аляси, а на трибуните в зала “Ахой” Иво и Виктор отново подкрепяха своя идол и любимец, но това не се оказа достатъчно за успех на Гришо.

Безпомощен Григор се срина в Ротердам
Безпомощен Григор се срина в Ротердам

Това обаче не пречи на братя Пенчеви да продължат да следят изявите на Григор Димитров във всеки следващ турнир със затаен дъх и да мечтаят един ден също като него да играят и да печелят тенис турнири от най-висок ранг.

Още от Тенис

Виж всички