Любо Ганев: Бургас може да се превърне във волейболна столица на България

Любо Ганев: Бургас може да се превърне във волейболна столица на България
Русе приема финалите на Златната европейска лига при жените
Русе приема финалите на Златната европейска лига при жените

Вицепрезидентът и кандидат за президент на БФВолейбол Любо Ганев се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов, като бяха обсъдени аспекти от бъдещето на този спорт в града. Срещата бе инициирана от общинския съветник Йордан Георгиев - председател на комисията по спорт, деца и младежки дейности и Огнян Томов изпълнителен директор на ВК Нефтохимик 2010, като в нея участва и треньорът на тима Николай Желязков.
Пловдив с 2 престижни домакинства във волейбола за 2020 година
"Нашето желание е с построяването на новата спортна зала "Арена Бургас" още от следващата година Бургас да се превърне в столица на волейбола", коментира за BGvolleyball.com Любо Ганев.

"Имаше много идеи, които разисквахме. Ако залата бъде готова до края на годината, то предвиждаме тя да получи лиценз от международните структури и през следващия сезон Бургас да приеме турнир от Волейболната лига на нациите при мъжете. Основна цел в бъдещето ни сътрудничество е да не се разчита само на твърдите фенове на волейбола, а да направим този спорт №1 в България чрез различни активности и атрактивни идеи", заяви още вицепрезидентът на БФВ.
Любо Ганев остава единствен кандидат за поста на Данчо Лазаров
"За това трябва да има активно участие от местните волейболни клубове, спортна общественост, както и Община Бургас да взема дейно участие в организацията на волейболните събития. Целим активно партньорство и да налагаме Бургас като волейболен град у нас. Бургас е с много добра локация, като съчетанието на природните дадености  и възможността за организиране на  волейболни състезания от най-високо ниво може да напълни залата. Едно от предложенията, което обсъждахме, е да се наблегне не толкова на мачовете, колкото на организацията на даденото събитие. Например новост, която може да се въведе, е закупеният билет за Волейболната лига на нациите да важи и за градския транспорт за дните на форума", разкри още Любо Ганев.

Според него има голям ентусиазъм за развитието на волейбола в Бургас, както и в отделните общини у нас. За това свидетелстват и проведените срещи между него и кметовете на Русе и Пловдив, като след ползотворни разговори двата града ще приемат срещи от Златната европейска лига при жените и двубоите от европейската квалификация при мъжете.

"Моята цел е партньорство по всички направления - кмет, община, клубове и фенове. Да работим активно за разширяване на волейболната георграфия в България и утвърждаването на волейбола на все по-високо ниво", завърши Любо Ганев.

Още от Волейбол

Виж всички