Любо Ганев остава единствен кандидат за поста на Данчо Лазаров

Любо Ганев остава единствен кандидат за поста на Данчо Лазаров
Любо Ганев няма да има конкуренция за поста президент на българската федерация по волейбол. Легендата от близкото минало засега е единственият кандидат за поста на инж. Данчо Лазаров.
На 13 март в София ще се проведе изборното събрание, на което трябва да стане ясно кой ще наследи Лазаров след 19 години начело на централата. Според устава на БФВ всеки, който има претенции за поста, трябва да ги предяви до един месец преди датата на изборите. Това означава, че крайната дата за подаване на документи е 13 февруари, четвъртък.

Към днешна дата Ганев е единственият, който е входирал своята кандидатура. Другият претендент - Борислав Кьосев, си направи отвод още през декември м.г. и се оттегли от борбата. Все пак има вариант до четвъртък да се появи нов кандидат измежду членовете на Управителния съвет.

Шефът на Левски Давид Давидов изрази разочарованието си от този развой на събитията пред “Тема Спорт”. Той беше един от членовете на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Любо Ганев през ноември 2019 година.
“Може да прозвучи странно, но ще е жалко да няма друг кандидат освен Ганев. За българския волейбол е важно да има дискусия, да има битка на идеи. Това е пътят, който търсим и искаме, защото само така ще търпим развитие. Трябва да се говори и проблемите да бъдат коментирани и показани, за да търсим начин да ги решаваме. Надявам се това да се промени в следващите дни, но няма индикации”, казва Давидов, който счита, че е малко вероятно Лазаров да размисли и да потърси вариант да остане начело на централата.
“Случвало се е в предишни години и наши съмишленици имат едно наум, но се съмнявам, честно казано”, завършва Давидов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти