Феномена Роналдо: Исках да остана в Барселона

Бразилското футболно явление Роналдо разкри, че не е искал да си тръгва от Барселона през лятото на 1997 година и дори имал подписан контракт за оставане на “Камп Ноу”. Феномена направи извънземен първи сезон с фланелката на “лос кулес”, но след него (под ръководството на президента Нунес) беше продаден на Интер за 27 милиона долара.
“Бях подписал нов договор в края на сезона и отидох на лагер с бразилския национален отбор. Пет дни по-късно ми се обадиха и ми казаха, че не мога да продължа с новия договор. Никога не е зависило от мен. Аз исках да остана в Барселона”, сподели Феномена пред DAZN Italia. “Щом клубът не е ме оценявал, както аз смятах, че трябва… Решението не беше в моите ръце. Искаше ми да се да остана, но не зависеше от мен”, добави величието.
Тогавашият десен защитник на Барса Алберт Ферер призна, че в съблекалнята са били силно изненадани. “Не зная всъщност какви бяха причините. Дали е имало нещо лично, или не, но е истина, че беше доста странно, когато ни казаха, че той няма да остане с нас. Неговите изяви предния сезон бяха изключителни”, заяви Ферер. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти