Крауч: Надявах се Роналдо да ме разпознае в Ибиса, но не го стори

Крауч: Надявах се Роналдо да ме разпознае в Ибиса, но не го стори

Бившият английски национал Питър Крауч, известен с неподправеното си чувство за хумор, разказа за свои случки с бразилския легендарен нападател Роналдо и бившия си съотборник в Ливърпул Мартин Шкъртел.

"Денис Бергкамп беие специален и щеше да е невероятно да играя рамо до рамо с него, но първият ми избор за партньор би бил оригиналният Роналдо. Не съм сигурен дали стиловете ни на игра щяха да си паснат, но само 90 минути с него щяха да осмислят живота ми. Всъщност, веднъж го срещнах. Бях на почивка в Ибиса и го видях на плажа. Беше зает да пие бутилка след бутилка бира, като междувременно балансираше пепелник на корема си. Всеки път щом довършваше питието си, супермоделът, който беше с него, му носеше ново. Шансът да се снимам с него беше твърде добър за изпускане, така че отидох. Надявах се да ми каже: "О, ти си Крауч!", но той въобще не знаеше кой съм. Направихме снимката и аз си тръгнах, а той остана в невидение, че съм футболист.

Може да се изненадате, но Шкъртел беше пълен кошмар. Бях в Ливърпул, когато той дойде при нас през 2008 г. Извън терена той беше много тихо и добронамерено момче, но по време на мач беше изцяло различен. Веднъж играх с Англия срещу Словакия с него в състава през март 2009 г. Имаше навика да си слага бутоните на бедрото ти, за да си помогне при скачането за топката. Първия път можеш да го игнорираш, втория път те дразни, но третия път това те подлудява. "По дяволите, Мартин!", изкрещях му аз, когато преля чашата. "О, Краучи! Извинявай, не те видях!", отвърна ми той. Проблемът беше, че не можех да се оплача на съдията, защото той проследява летежа на топката", сподели Крауч пред "Дейли Мейл".

Още от Футбол свят

Виж всички