Арда загря с победа преди Славия

Арда загря с победа преди Славия

Генералната репетиция на Арда (Кърджали) преди подновяването на първенството завърши с категорична победа на над Марица (Пловдив) с 4:0. Двубоят се игра на стадиона в Момчилград, пред сериозно присъствие на феновете на отбора. Още от самото начало на срещата играчите в сини екипи поставиха под обстрел вратата на пловдивчани.

Първо Спас Делев в 8-ата минута изпробва рефлекса на вратаря, а малко след това и Светослав Ковачев направи същото. В 23-ата минута Румян Ховсепян се озова на един метър пред вратаря на Марица, но ударът му с глава мина над вратата. Секунди по-късно Делев изведе отлично Ради Василев, който хладнокръвно прокара топката покрай вратаря за 1:0. Последваха опасни удари на Руменов, Делев и Василев.

В 38-ата минута Руменов бе най-съобразителен в наказателното поле, засичайки топката, която рикошира в гредата за 2:0. След почивката зрителите на стадиона в Момчилград отново видяха доста интересни попадения. Минута след подновяването на играта, Спас Делев се оказа на чиста позиция и се разписа за 3:0. Десет минути по-късно Илиша Сам бе точен, правейки резултата 4:0. До края на мача с опасни удари се отчетоха Ахмед Осман и Александър Георгиев.

Стартов състав на Арда:

Караджов, Атанасов, Хасани, Гаич, Леони, Ховсепян, Мартинов, Руменов, Делев, Ковачев, Василев

Още от БГ Футбол

Виж всички