Загорчич критичен към чужденците в България

Загорчич критичен към чужденците в България

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич бе доста критичен към практиката клубовете в България да залагат на чуждестранни играчи вместо на повече родни състезатели.

“Много ми се иска националният отбор на България да се класира на голямо първенство. Но се съмнявам да се случи с толкова много чужденци в клубовете. Това мисля, че е грешна стъпка в българския футбол. За съжаление Европейският съюз позволява куп иностранци да играят в България без проблем”, каза Заги в интервю за “Евима спорт”.

“В Славия имаме много футболисти, които са готови за националния отбор - Галин Иванов, Георги Георгиев, Янис Карабельов, който заслужава повиквателна. Дано и ние в Славия да направим добри резултати, за да ги викат после в националния тим. Футболистите разбраха къде е границата между сериозното и шегата в Славия. Много е тънка тази линия и те знаят къде. Понякога им се усмихвам, но понякога съм и доста строг”, коментира сръбският специалист, който тази пролет ще направи 3 години начело на столичани.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти