Ван Дайк: В днешно време разучаването на нападателите не е толкова необходимо

Ван Дайк: В днешно време разучаването на нападателите не е толкова необходимо

В днешни времена на защитниците не им е нужно да отделят твърде много време за разучаване на съперниковите нападатели, твърди звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк. Миналогодишният играч на годината във Висшата лига обясни, че броят на мачове в Англия е пределно достатъчен, за да знае добре силните и слаби страни на всички голаджии в първенството.

В събота Ван Дайк ще се изправи срещу бившия си отбор Саутхамптън, където играе бившият играч на Ливърпул Дани Ингс. Двамата се засякоха за шест месеца в Мърсисайд. След това нападателят беше изпратен под наем при "светците", а в последствие и продаден. "Той е ключов футболист за тях. Радвам се за него и за отбора като цяло. Надявам се да запазят формата си, но в събота ние ще опитаме да измъкнем нужния ни резултат", коментира Ван Дайк бившия си съотборник.

"Аз лично мисля, че в съвременния футбол не е толкова нужно да разучаваш всеки нападател, срещу когото ще се изправиш. Обикновено техните силни и слаби страни са добре познати за всички, така че за самият защитник остава просто да бъдем максимално добре подготвен за самия мач. Трябва да бъдеш на 100 процента готов във всеки момент и за всичко. Обикновено играем срещу нападатели, срещу които сме излизали много, много пъти", допълни холандският бранител.

Ван Дайк пристигна на "Анфийлд" именно от Саутхамптън и бе помолен да коментира този трансфер две години по-късно: "Не твърде лошо решение, нали?".

Още от Футбол свят

Виж всички