Гледай на живо

Нов сблъсък между Лудогорец и Хебър - този път за Купата, на живо от Разград със съставите

Сагата приключи! Левски плати 144 хил. лв. на държавата, няма да му бъдат отнети точки

Сагата приключи! Левски плати 144 хил. лв. на държавата, няма да му бъдат отнети точки

От пресцентърна на Нове АД Холдинг публикуваха дълго становище във връзка с наложените запори на фирми, свързани със собственика на Левски Васил Божков и изземане на имуществото му, случили се през изминалите дни.

В него е засегната и темата с футболния клуб. От становището става ясно, че Левски вече не е заплашен с отнемане на 3 точки, каквито информации се появиха днес, тъй като сините са осигурили 41 000 евро, с които ще се плати дълг към мениджърска агенция. Също така от Нове конкретизираха, че са платили и 144 000 лева на НАП, но предвид проблемите на Божков, не е ясно дали плащанията ще бъдат извършвани навреме в бъдеще.

Ето какво пишат от Нове относно нещата, които касаят пряко Левски:

“...Така например, трябваше да бъдат платтени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК “Левски” и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите. Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба. Това е само един нагледен пример. Утре ние няма да сме в състояние да оперираме с активите на компаниите си поради незаконосъобразните действия на правоохранителните органи и това ще доведе до много последствия на много нива. Ще търсим правата си в съда и ще отстояваме правото си да работим, въпреки държавните институции и репресивния държавен апарат.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички