Кике Сетиен: Родриго е изключителен футболист

Старши треньорът на Барселона Кике Сетиен призна, че харесва нападателя на Валенсия Родриго Морено. “Деветката” на “лос че” е спряган за акостиране на “Камп Ноу” до края на месеца. Испанският стрелец е възстановен от контузия и попадна в групата на “бяло-черните” за утрешната среща с Барса. “Харесват ми всички добри футболисти”, заяви наставникът на първия въпрос за Родриго.

На второто подобно питане Сетиен беше по-обстоен: “Родриго е изключителен футболист. Може да затрудни нас, както и всеки отбор. Той е ключов играч за всеки тим. Предпочитах да не играе, но знаем, че ако не играе той, ще играе друг. Нивото на Валенсия със или без Родриго е много високо”.
“Вярвам, че Барселона е голям отбор и че при нормални обстоятелства трябва да се бори за всичко. Има неща, които не можеш да контролирах - като контузиите, а това въздейства на конкурентността на отбора”, сподели той. “Получих сериозен уплах в Ибиса, няма да крия. Всяка среща е различна. Обстоятелствата в Ибиса нямаха нищо общо от мача с Гранада. Играхме на изкуствена трева срещу съперник, който беше излязъл да се влага максимално”, каза още той.

Още от Футбол свят

Виж всички