Гледай на живо

Спартак (Плевен) с тежко гостуване на Локомотив в Мездра

Рубен Пинто: ЦСКА страда, но ще се върне на върха

Халфът на ЦСКА-София Рубен Пинто даде голямо интервю за водещия португалски спортен вестник “A Bola”. Разказът с играча е поместен на цели две страници, като той разказва за престоя си на “Армията” и годините в академията на Бенфика. Интервюто с Пинто беше публикувано вчера. Договорът на португалеца с “червените” изтича през лятото и засега не е подновен. Пинто обаче не говори по тази тема за “A Bola”.

“По-рано през сезона беше проведено гласуване сред играчите кой да е капитан. Аз и Петър Занев получихме 90% от гласовете. Явно колегите ми са видели характеристиките на лидер в мен и съм щастлив. Занев е първият капитан. Водещият винаги трябва да е българин заради комуникацията със съдиите. Аз все още не говоря добре български, макар че разбирам много от това, което се говори. В отбора има играчи от доста националности, а Занев почти винаги говори на английски, така че се разбираме. Но пък по време на мачовете почти винаги можеш да чуеш псувни на португалски”, каза Пинто през смях.

“ЦСКА беше възроден от много богат българин, който на практика е стартирал изграждането на клуба наново - от нулата. Той полага огромни усилия, за да върне ЦСКА на върха. Имаме най-добрите фенове, пред които съм играл в кариерата си. Преди години клубът е бил във финансова криза, но сега получаваме всичко навреме. Знам колко е скъпо, за да възродиш институция като ЦСКА, но се надявам, че след няколко години ще си е заслужавало. ЦСКА в момента страда доста, но съм сигурен, че скоро ще се върне на върха и ще има силно присъствие в евротурнирите. През миналия сезон бяхме много близо до титлата, но останахме на една точка и чувството беше изключително горчиво”, заяви още Пинто.

“Зимната пауза в България е по-дълга от лятната и е малко по-трудно да запазиш формата си. На лагера в Турция имахме по две тренировки на ден и бяхме на прага на силите си”, допълни Пинто.

“При всяка пауза за нациионалните отбори се прибирам до Лисабон, за да се видя с роднините си. Обичам да ходя и до Солун, защото винаги съм живял до море и в София това ми липсва. За щастие не съм имал сериозни контузии, надявам се да продължа така и през 2020-а и да се представя още по-силно”, допълни Пинто.

“Тема Спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички