Надал показа среден пръст на Джокович

Надал показа среден пръст на Джокович

Закачка между Рафаел Надал и Новак Джокович бе хваната от камерите. Двамата участваха в благотворителен мини турнир в Мелбърн преди два дни, чиято цел бе набиране на средства за пожарите в Австралия. Двамата си партнираха на двойки. Рафа даде знак на Новак, което е традиционно при играта на двойки. Той първо го направи с показалец, но след това смени пръстите, което предизвика изумлението на сърбина.

След случката Джокович бе попитан за ситуацията от Тод Уудбридж. Австралиецът намекна, че причината може да е статистиката на Новак срещу Рафа на твърди кортове и победата му на ATP Cup. Сърбинът обаче с усмивка отговори: "Мисля, че си играл доста мачове на двойки. Това е сигнал, който даваш на партньора си неумишлено. Означава, че ще се сервира в тялото на съперника. Но изглежда зле".

Двамата демонстрираха отлично разбирателство по време на благотворителното събитие. В сериозните мачове обаче битката е сериозна. Миналата седмица Джокович победи Надал в един от мачовете на финала на ATP Cup, а Сърбия надделя над Испания и стигна до титлата. Това бе девети пореден успех за Новак срещу световния номер 1 на твърди кортове. Той го победи и във финала на Откритото първенство на Австралия миналия сезон.

Още от Булевард

Виж всички