Спирингс е сигурен за Левски

Желаният от Левски халф Стайн Спирингс съвсем скоро ще облече синята фланелка, твърдят медиите в Нидерландия. Българският гранд вече договори личните условия на футболиста, а освен това се е разбрал и с досегашния клуб на Спирингс - Валвайк, за трансферната сума.

Няколко различни източника от Ниската земя потвърждават за постигнатото споразумение между Левски и Валвайк. В България халфът ще получава по-висока заплата от тази, която взима в момента. Клубът му пък е доволен, че ще прибере известна сума за играча.

Спарингс декларира желанието си да напусне отбора и да продължи кариерата си в Левски. По тази причина той не пътува с Валвайк за подготвителния лагер в Португалия.

Договорът на Спирингс изтича през лятото на тази година и той отказа да го поднови. Нидерландецът дори беше в България, за да разгледа базата на Левски и да преговаря с клуба.

"Трансферът на Спирингс наближава. Той ще пропусне тренировката на Валвайк в понеделник и според генералния директор на отбора Франк ван Мосевелд до неговото напускане остава да бъде оформен дребен детайл.

Валвайк иска 500 000 евро за правата на 23-годишния халф, който е основна фигура в борещия се за оставане в Ередивизие тим. Той е имал и оферта от Хееренвеен, която е отхвърлил.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти